Hardloopfavorieten 2017

Naar aanleiding van de blog van Annemerel, ben ik geïnspireerd geraakt om ook mijn favorieten op hardloopgebied te delen op mijn blog. Onder het motto: je kan niet genoeg terugblikken op een succesvol hardloopjaar, hierbij mijn lijstje van herinneringen die ik niet wil vergeten.

Fijnste training: Lanzarote – Famara
Mijn favoriete ontdekking dit jaar is het lopen op Lanzarote. Het zijn misschien niet de meest serieuze of effectieve trainingen, maar ik loop graag richting het dorpje en dan langs de kustlijn verder. Tijdens een run van 10 km kom je in dat gebied vrijwel niemand tegen. Ook niet erg, het levert vele mooie plaatjes op zo langs het water en over het strand.

Leukste wedstrijd: Zeeuwse hardloopdriedaagse
Een hardloopwedstrijd in het gebied waar ik ben opgegroeid en de hele zomer vooraf getraind heb, alleen daarom zou het al een succes kunnen zijn. Mooie natuur, een leuke kleinschalige sfeer en een goede organisatie en dan 3 dagen achter elkaar genieten (en een beetje afzien met al dat zand). Mijn favoriete etappe was dag 1: Neeltje Jans. Misschien wel de zwaarste wedstrijd ooit gelopen, maar zeker de meest afwisselende met asfalt (met wind mee!), zand, duinen, natuur en de nodige klimmetjes en afdalingen om anderen op in te halen. In 2018 loop ik hem in ieder geval weer!

Beste prestatie: 37.17 over 7.3 km – Boulevardloop Vlissingen
Mijn snelste wedstrijd ooit, waarin ik ook een 5K PR liep (5.05/km!). Ik heb de hele dag getwijfeld of ik hem wel zou starten want het regende enorm die dag. Opklaring die avond en uiteindelijk dus op een nat parcours 2 rondjes over de boulevard van Vlissingen gerend. En wow, ik ging snel. Ik was topfit en achteraf gezien was augustus de piekmaand van 2017.

Beste ontbijt: Cruesli aardbei met aardbeien kwark
Qua ontbijt ben ik vrij saai, ik eet al meer dan 2 jaar iedere ochtend een bakje cruesli met aardbeiensmaak en yoghurtflakes met daarbij magere kwark met aardbeiensmaak. Aangezien ik vaak pas na een paar uur ga lopen, kan het prima om hiermee te ontbijten. Ja, na vele ochtenden vind ik dit nog

Beste herstelmaaltijd: Calippo
Deze is moeilijk, want na het hardlopen hou ik ook van pannenkoeken, een bord gevulde pasta of als ik zin heb ik zout gewoon een halve zak ovenbaked chips. Maar een calippo op een warme dag is ook wel heel erg lekker. Tijdens mijn vakantie is een hardlooprondje niet compleet zonder een calippo! Lekker zoet en iedere keer een andere smaak, al is ananas toch wel een favoriet.

Favoriete schoen: Lunarglide 8
Ik heb er 2 paar van in de kast staan, al komt bij het eerste paar het einde van de levensduur in zicht. Deze gebruik ik nu vooral met slecht weer of bij een onverharde ondergrond. Mijn blauwe paar met nog geen 150km heb ik vooral gedragen tijdens events (na het inlopen natuurlijk) en ziet er nog vrij nieuw uit ondanks dat ik er al een half jaar op loop.

Favoriete kledingstuk: Le Coq sportif fietstopje
Zo’n goede ontdekking, een aansluitend fietstopje dragen tijdens het hardlopen. Sneldrogend, mooi aansluitend en handige zakjes op de rug waar perfect gelletjes in passen. Mijn favoriet is een grijze met roze details.

Favoriete nummer: Avicii – Without you
Ik loop graag op dj mixes van een uur en dan met name die van Martin Garrix en Avicii. Via zo’n mix ontdekte ik dit nummer en sindsdien loop ik er heerlijk op en is het echt mijn hardloop song geworden.

Favoriete gadget: Garmin Vivoactive 3
In 2016 kocht ik de voorloper, de vivoactive hr. Hier heb ik veel plezier van gehad, maar toen de vivoactive 3 werd aangekondigd werd ik verliefd. Ik heb nog geprobeerd hem niet te kopen zodat ik hem voor mijn verjaardag in maart kon krijgen, maar hij is zo mooi. Oftewel, binnen een maand na de release draag ik 24/7 dit mooie sporthorloge.

Favoriete trainingspartner: Instagram followers
Ik loop altijd alleen, dus om toch het sociale aspect mee te pakken deel ik iedere training op Instagram. Zo krijg ik toch de nodige motivatie van anderen en kan ik hopelijk ook anderen inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *