Healthy mango kwarktaart

Het heeft me meerdere iteraties gekost, maar ondertussen heb ik het recept voor een frisse, redelijk gezonde kwarktaart met mango ontdekt. Weinig suiker of andere ongezonde ingrediënten, waardoor het een perfecte taart is om te maken in de zomer. Door een laag mango topping maak je zeker indruk!

Ingrediënten
Bodem:
200 gram bastognekoeken
75 gram boter

Kwarktaart:
500 gram magere kwark
5 blaadjes gelatine
150 gram mangoblokjes uit de diepvries
5 eetlepels maple syrup

Mangotopping:
150 gram mangoblokjes uit de diepvries
1 blaadje gelatine
4 eetlepels water

Het stappenplan

Bodem:

  1. Bekleed een springvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een ruime kom in de magnetron of pannetje op laag vuur.
  3. Vermaal de koekjes, dit kan makkelijk in de keukenmachine.
  4. Voeg de kruimels bij de boter en meng goed.
  5. Druk met de achterkant van een lepel de koekkruimels goed aan in de springvorm.
  6. Zet in de koelkast.

Kwarktaart:

  1. Laat de 5 blaadjes gelatine 5 minuten weken in een kommetje met koud water.
  2. Ondertussen meng je in een kom de kwark met de maple syrup.
  3. Pureer de mango, dit kan in een keukenmachine of met een staafmixer.
  4. Voeg de mango bij de kwark en meng goed, mag met een handmixer.
  5. Verwarm 25 eetlepels water en de blaadjes gelatine op laag vuur en meng tot de blaadjes zijn opgelost.
  6. Voeg het geleermiddel bij de kwark en meng nogmaals goed.
  7. Giet de kwark in de springvorm.
  8. Zet in de koelkast voor minimaal een uur om op te stijven.

Mangotopping:

  1. Laat een blaadje gelatine 5 minuten weken in een kommetje met koud water.
  2. Ondertussen pureer je de mango.
  3. Verwarm 4 eetlepels water in een pannetje en voeg de gelatine en mango toe.
  4. Blijf roeren tot het een glad mengsel is.
  5. Giet de topping in de springvorm.
  6. Laat de taart nog minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Dit recept is gebaseerd op een recept van Legally Brunette

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *