Mijn sportieve 2016

P5115941 (1).JPG

2016, wat een sportief jaar was je toch. Roeien stond centraal, het hele jaar door. Ik kocht een racefiets en vond daarmee een nieuwe hobby. Maar ik liep ook meerdere keren hard. Veel eerste keren, maar vooral mooi herinneringen.

Het ringvaart mix8 record pakken
De eerste helft van 2016 stonden in het teken van een sportief roeiprojectje. Met een groep vrienden, waarvan ik met de helft roei en de andere helft het jaar ervoor gestuurd had, vormden we een mix8. Ons doel, het huidige record verbreken op de ringvaart, een roeiwedstrijd over 100km. Ik kan je zeggen, dat is ons goed gelukt! Het meerdere keren per week trainen en helemaal voorbereid zijn, heeft ons een record opgeleverd! Met meer dan 90 minuten hebben we het record op onze naam kunnen zetten. In totaal hebben we 8 uur en 12 minuten geroeid, slechts 2 keer een korte stop gemaakt en zijn we als allereerste boot over de finish gekomen.

Een 2de plek in de sprintbokaal
Met mijn roeiploegje roeien we in een 4+ en net zoals het jaar ervoor besloten we de Sprintbokaal te starten. Dit is een klassement wat wordt opgemaakt over 6 verschillende sprintwedstrijden. Het seizoen begon goed, met op de eerste wedstrijd al de winst! De rest van het seizoen konden we aardig meekomen met de andere ploegen wat na vele leuke wedstrijddagen ons een mooie 2de plek heeft opgeleverd. Tot de laatste wedstrijd was het spannend met 3 ploegen die streden om de winst, helaas niet gewonnen, maar toch weer een mooie prestatie in dit rijtje sportieve prestaties.

Ik kocht spontaan een racefiets
Mijn vriend had al langer een racefiets op het oog en ik zat al een tijdje in mijn hoofd te denken over een nieuwe sport zoeken. Toen we via een mooie deal een racefiets konden kopen, twijfelde ik dus ook maar kort tot ik een (voor een arme student) groot bedrag overmaakte om mijn Orbea Aqua te kopen. Geen slechte beslissing, van ieder ritje geniet ik enorm.

Afgelopen jaar heb ik al meerdere keren in Zeeland gefietst, rond Hoek van Holland en de Ringvaart richting Amsterdam gevolgd. Ritjes samen met mijn vriend waren er ook genoeg, waaronder een fietsvakantie in Limburg. In 2017 ga ik zeker nog meer fietsen en nieuwe routes ontdekken!

Urban Trail Rotterdam
Deze “wedstrijd” was voor mij een reden om mijn hardloopschoenen weer wat vaker aan te trekken. Uiteindelijk heb ik samen met mijn vader en zijn hardloopvrienden een gezellige ochtend in Rotterdam gehad. Dit was echt 1 van de leukste hardloopwedstrijden die ik gedaan heb. De volgende Urban Trail staat dus ook alweer op de planning!

Selectie lopen voor een wedstrijdploeg
Na de zomer was ik qua roeien toe aan iets nieuws. Ik besloot dan ook mee te doen met de voortraining en daarna selectie te gaan lopen voor een wedstrijdploeg. Dit betekende dat mijn trainingen sinds september vast stonden en ik naast roeien ook ging hardlopen, ergometeren en wekelijks naar indoor ging. Of ik echt in een wedstrijdploeg wilde roeien weet ik niet, ik ben dan ook niet geselecteerd, maar ik heb wel veel kunnen leren en heb 2016 sportief kunnen afsluiten.

NKIR
De laatste sportieve uitspatting van mij in 2016 was de NKIR. Tussen de wedstrijdroeiers ging ik laten zien waar ik tijdens de selectie voor getraind had. Ook ik ging 2000m op de ergometer afleggen met als doel een nieuw PR. Zoals je al eerder heb kunnen lezen ging het niet zoals verwacht, maar mag ik met een 38ste plaats (van de 52) zeer trots zijn.

Als ik dit zo terugkijk heb ik echt een enorm sportief jaar achter de rug. Voor 2017 zullen er vast weer gave momenten bijkomen. Zo wil ik onder andere vaker gaan hardlopen, wekelijks blijven fietsen en een aantal leuke hardloopwedstrijden starten. Waarschijnlijk wat minder roeien, maar als het mooi weer wordt zal het me niets verbazen als ik weer vaker in een boot stap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *