Mijn sportieve 2017

Helaas heb ik op mijn blog geen goede voornemens voor 2017 gedeeld. Het enige wat vast stond was dat in 2017 hardlopen centraal zou staan. Nu ik terugkijk is dit ook zeker het geval, want spoiler alert: ik heb weinig andere sportieve hoogtepunten beleefd.

Hardlopen
2017 is het jaar van mijn eerste 10km wedstrijd, mijn eerste halve marathon, mijn eerste hardloopmeerdaagse, mijn eerste trailwedstrijdjes, mijn eerste obstacle run, mijn eerste buitenlandse wedstrijd en mijn eerste marathon. Alleen maar hoogtepunten dus! Ik begon 2017 met als doel een halve marathon, dit werd Leiden. Op weg ernaartoe heb ik meerdere leuke wedstrijden gelopen: 10km tijdens de CPC waarbij het erg mooi weer was, estafetteruns en ook nog een urban trail. Na de halve marathon was ik kapot, maar tegelijkertijd was ik nog nooit zo fit geweest. Dat ik in Disneyland ook een halve marathon zou lopen stond toen al vast, maar na deze halve werd ook besloten dat ik in het geheim zou trainen naar een hele marathon. Ik hield het express voor mezelf, zodat ik geen druk van anderen voelde.

Toen het zomer werd en mijn trainingsschema voor Amsterdam centraal in mijn agenda stond, heb ik vele leuke trainingen en events gelopen. Ik was fit en daar heb ik goed gebruik van gemaakt. Hoogtepunt van de zomer was de Zeeuwse Hardloop driedaagse. Hoogtepunt van de herfst was natuurlijk Disneyland! Dieptepunt, maar wel mijn grootste sportieve ervaring ooit: de marathon van Amsterdam. Met een zere enkel en misselijkheid heb ik veel moeten wandelen, maar ik kan wel zeggen dat ik een marathonloper ben. Al voelt het misschien toch niet zo, want mijn doel om onder de 4 uur te finishen staat nog steeds.

Maar ik heb niet alleen in Nederland veel gelopen, ook op vakantie in Lanzarote heb ik vele strandloopjes gedaan. Mijn favoriet: hardlopen en daarna met een ijsje over het strand terug wandelen. Calippo’s zijn hierbij verklaard tot het beste post-run voedsel!

Pole fitness
Ik heb er een nieuwe hobby bij: pole fitness. Iedere maandagavond staat het in mijn agenda sinds een maand. Het is direct wat krachttraining, want het kost de nodige kracht aan arm- en buikspieren om jezelf in de paal te laten hangen. Daarnaast is het ook gewoon erg leuk. Goed ben ik er nog niet in, maar iedere week leer ik nieuwe moves.

Thuis work-out
Naast het hardlopen merk ik dat ik moet investeren in krachttraining en lenigheid. Qua lenigheid ben ik begonnen met een 30 days yoga challenge. Deze heb ik niet afgemaakt, oeps. Ook ben ik begonnen met de bikini body guide workouts, dit heb ik 2 maanden volgehouden en deze workouts zullen ook in 2017 wekelijks op de planning staan. Ik kan mezelf weer opdrukken, wat toch wel een prestatie is voor iemand zonder armspieren.

Instagram
Afgelopen jaar ben ik niet heel erg actief geweest met bloggen, maar heb ik wel iedere workout gedeeld op Instagram. Alvast vooruitlopend op 2018: tijd om weer mijn blog op te pakken!

Als ik terugkijk op 2017 draaide het jaar om hardlopen. Door het volgen van een trainingsschema verdwenen het fietsen en roeien naar de achtergrond. Als ik terugkijk was 2017 wel mijn sportiefste jaar ooit, al stond 1 sport centraal. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *