Project21 – Het eerste plan

Project21, oftewel 21.1 km. Ik wil een halve marathon gaan lopen in 2017. Zo, dat is eruit. Nu alleen nog de voorbereiding. Omdat ik geen flauw idee heb wat ik kan verwachten, kan ik beter maar met een plan komen. Ook om alles voor mezelf op een rijtje te zetten…

5 tot 10 km
Op dit moment loop ik nog niet veel verder dan 5km aan een stuk. Een training van een uur met uitgebreide warming up en cooling down met een actief stuk rond de 40 minuten is wat ik afgelopen maanden gedaan heb. Dit is geen probleem, maar nu moet ik het op eigen kracht opbouwen naar de 10 km. Dat gaat de eerste stap worden, een uur aan een stuk kunnen lopen.

Mijn plan is om ongeveer 2 keer per week hard te lopen, met in het weekend een duurloop en doordeweeks iets met intervallen en kortere stukjes. Na 8 weken staat de Urbain Trail Amsterdam gepland (half maart), op dat moment wil ik 10km kunnen lopen. Naast deze trainingen wil ik mijn conditie op peil houden door wekelijks een tocht te maken op de racefiets als de omstandigheden goed zijn en een moment van core stability in te plannen.

Maar dan de halve marathon
Opbouwen van 10km naar de halve marathon gaat volgens de meeste schema’s in 3 maanden. Dit betekent dat mijn halve marathon eind juni gepland kan worden. Tussendoor ga ik nog de Batavieren starten en hoop ik nog een leuke korte afstand mee te pakken. De laatste maand tot de halve marathon ga ik het aantal trainingen opschroeven naar 3, zodat ik goed voorbereid ben.

Welke halve marathon het gaat worden? Dat weet ik nog niet 🙂 In het ergste geval wacht ik tot het eind van de zomer, wanneer ik in Zeeland de halve marathon kan lopen. Ik ga waarschijnlijk de ringvaart roeien begin juni, waardoor de focus van een halve marathon naar de achtergrond kan schuiven.

Hardloopkalender
Deze wedstrijden staan wel op mijn lijstje:
12 maart 2017 – CPC Loop Den Haag, 10km
19 maart 2017 – Urban Trail Amsterdam, 13 km afgelast 🙁
29 april 2017 – Batavierenrace, afstand nog onbekend, waarschijnlijk 6-8km
eind juni 2017 – Halve marathon?
18 augustus – Zeeuwse hardloopdriedaagse, 6.5km, 21 km, 10km
24 september 2017 – Disneyland half marathon, 21 km

Het doel is de halve marathon in Disneyland, maar komende 2 maanden richt ik mijn volledige focus op de 10km tijdens de CPC. Ik sta al ingeschreven, dus ik heb een doel om voor te trainen!

 

 

2 Reacties

  1. Patrice
    januari 20, 2017

    Wat leuk dat je een halve marathon wil gaan rennen! Ik ben zelf aan het trainen voor de halve tijdens CPC Den Haag.. ik weet dat ik nog 7 weken heb, maar heb nog niet boven de 12 km getraind.. heel slecht! Nu maar duimen dat dat nog goed komt. Succes in ieder geval met trainen!

    Beantwoorden
  2. […] ja het is officieel. Bij de beste 25% vrouwen op de halve marathon. Een onmogelijk plan in januari en dan is het voorbij. Met een medaille kijk ik terug op mijn eerste halve marathon. Diep gegaan, […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *