Project21 – Serieuze stappen

Ondertussen weer een maand (en een 10k hardloopwedstrijd) verder. Na begonnen te zijn met een schema in Garmin Connect, lijkt de halve marathon toch echt haalbaar. Ik heb zelfs al een marathon op het oog… Kom maar op, mijn Project21 gaat lukken!

Het plan
Na even rondgekeken te hebben welke opties ik heb qua halve marathons, heb ik een keuze kunnen maken. Het moment mag niet te vroeg in het voorjaar liggen want dan kan ik niet genoeg trainen, midden in de zomer is te warm en pas na de zomer zorgt ervoor dat ik geen motivatie heb omdat het doel te ver weg was. Waar het dus oorspronkelijk begon met de Halve Marathon in Disneyland (veel te ver weg..), de hardloopdriedaagse in Zeeland ook wel leuk is (maar wel midden in de zomer), besloot ik te kijken wat er in juni nog mogelijk zou zijn. Juni is het niet geworden, maar als de trainingen goed gaan eind maart, ga ik me inschrijven voor de halve marathon van Leiden eind mei.

Maar dan…
Na een beetje spelen met verschillende hardloopschema’s, waar ik later nog een keer een post aan wil wijden, kwam ik uit op een schema via Garmin Connect. Aangezien ik toch al mijn sporten bijhoud via Garmin, is dit nog een makkelijke optie ook. Het grote voordeel: ik train nu 3x per week op hartslag en iedere training is anders! Om een beeld te geven van mijn afgelopen week, een easy run op dinsdag van 40 minuten, een 35-minutensessie en een lange run van 60 minuten. Maar ook veel intervaltrainingen en opties voor cross training of pilates/yoga. Het schema bouwt heel fijn op, zo had ik vorig weekend een training met 2x 30 minuten met even rust tussendoor voordat ik deze week 60 minuten in 1 keer moest.

Maar helemaal soepel gaat het nog niet. Trainen in de juiste hartslagzone vind ik enorm moeilijk. Helemaal omdat het schema Z2 aangeeft voor de trainingen. Tja, dat lukt mij dus niet, dus ik kom vaak genoeg net in zone 4 terecht… Oeps.. Maar ook in zone 4 zijn de trainingen goed vol te houden, al moet ik toch eens beter worden in hardlopen op lagere hartslag. Altijd ruimte voor verbetering dus.

Binnenkort zal er weer een nieuwe update volgen. Op 12 mei staat 10km tijdens de CPC op het programma, een event waar ik erg veel zin in heb. Mijn doel is om minimaal 1 hardloopwedstrijd per maand te lopen om gemotiveerd te blijven en dan moet die halve marathon helemaal goedkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *