Rotterdam2018 – Trainingsweek 8

Helaas, de griep had me weer te pakken deze week. Mijn lange duurloop viel dus weer in het water, al heb ik toch enorm kunnen genieten van het winterse weer. Niet met schaatsen, maar wel met een rondje hardlopen in de sneeuw.

Maandag: Polefitness
Standaard op maandagavond, paaldansen. Deze week was de verwarming in de zaal kapot, waardoor het vooral een uitdaging was om goed warm te blijven. Het tweede uur werd ik dus al een stuk stijver, waardoor het veel minder gemakkelijk ging. Toch heb ik deze les de Cliffhanger goed kunnen oefenen, een move die er gaaf uitziet omdat je maar aan 1 been hangt.

Dinsdag: Zwemmen
Met de kou een lekker warme workout: zwemmen! Voor de verandering ging ik naar het middaguurtje banenzwemmen, in plaats van de ochtend. Dit was een goed plan, want het was een stuk rustiger. Toch heerlijk, als je de baan maar deelt met maximaal 5 anderen en hem op sommige momenten voor jezelf hebt. Mijn training bestond uit 3 blokjes van 250 meter borstcrawl, met zo min mogelijk pauze tussen deze banen door. Het aan 1 stuk zwemmen moet ik nog oefenen. Ook heerlijk om op te warmen: het stoombad achteraf.

Zaterdag – Hardlopen – 10km Meeuwenduinen
En toen kreeg de griep me weer te pakken. Gelukkig was ik nu maar 3 dagen ziek en heb ik 2 hardlooptrainingen moeten overslaan. Op zaterdag was ik wel nog verkouden, maar had ik verder er geen last meer van, dus heb ik toch de besneeuwde wereld opgezocht. Tijd om mijn favoriete (zwaarste) rondje te lopen en vooral te genieten. Genieten heb ik zeker gedaan, want ik heb nog nooit zo lang over 10km gedaan. Ik heb veel moeten wandelen, mijn lichaam kon het niet aan om constant te lopen, maar ook een aantal keer stilgestaan voor de foto. De Meeuwenduinen lagen er heerlijk bij, nog wat sneeuw waardoor het uitzicht geweldig was en weinig bezoekers. De terugweg verliep via het strand, wat ik helemaal voor mezelf had!

Eenmaal thuis ben ik lekker in bad gaan liggen om daarna de avond op de bank te besteden, want ik zou een weekendje op de kat passen. Fluffy is een geweldig beestje, dus ik heb de hele avond met haar lopen spelen en knuffelen.

De training die op de planning stond, namelijk 3 uur hardlopen is zoals je kunt lezen niet helemaal gelukt. Op zondag had ik spierpijn van zaterdag, waardoor ik niet nog een keer hetzelfde rondje gelopen heb. Ik had dat al als optioneel bestempeld, dus ik vond het niet erg. Weer een nieuwe week met nieuwe kansen en de CPC, die belangrijker is dan een extra rondje deze week. Tijdens de CPC loop ik 3 afstanden op 1 dag om zo de marathondag te simuleren. Ook qua eten en voorbereiding dus. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *