Running: 8x waarom je echt een Urban Trail moet lopen!

Opeens waren ze er in Nederland en België afgelopen jaar: de Urban Trails. Een funrun, waarbij je niet alleen door de stad loopt, maar ook door bijzondere locaties, parkeergarages en zelfs café’s. In mijn ogen zijn dit toch wel de leukste hardloopevents!

Om je te overtuigen om dit jaar ook een Urban Trail te lopen, hierbij mijn 8 redenen waardoor ook jij dit jaar hardlopend steden gaat ontdekken:

 1. Citytrip in 10km
  Het voordeel van hardlopen is dat je je redelijk snel kan verplaatsen, vooral in de binnenstad is dit een enorm voordeel. Tijdens een Urban Trail loop je langs, en natuurlijk door, de hoogtepunten van de stad in een tocht van ongeveer 10 km. Zo ontdek je een vreemde stad in een ochtendje, of zie je je eigen stad eens vanaf een andere kant.
 2. Huppelend de stad door
  Het is geen serieus event, er is zelfs geen tijdswaarneming, waardoor iedereen op een ontspannen tempo loopt. De sfeer is dan ook erg gezellig. Bij wijze van spreken ga je huppelend van locatie naar locatie, zo leuk is het!
 3. Plekken waar je nooit komt ontdekken
  Speciaal voor een Urban Trail, openen verschillende gebouwen hun deuren. Heb je bijvoorbeeld ooit door een parkeergarage hardgelopen? Of door een concertgebouw? Je komt op vele plekken waar je niet snel meer komt, of juist op plekken waar je al eens geweest bent. De ervaring om er dan doorheen te rennen maakt het extra leuk.
 4. Het uitzicht over de stad
  Een kenmerk van een Urban Trail is toch wel dat er op de route altijd een paar hoge gebouwen staan. Het kan dus zomaar gebeuren dat je 12 verdiepingen omhoog mag traplopen. De lift mag je natuurlijk niet gebruiken 😉 Een zware klim, gelijk een goede work-out, maar het uitzicht wat je over de stad hebt, is zeker de moeite waard. Om je een idee te geven, tijdens de Urban Trail in Rotterdam heb ik 3 flats mogen beklimmen.
 5. Vele korte stukjes
  Het parcours nodigt uit om vaak stil te staan voor een fotomomentje. Voor beginners is het dan dus ook een prima event om mee te doen en je niet af te laten schrikken door het aantal kilometers. Aangezien je vaak genoeg even stil zal staan en je ook stukjes kunt wandelen, kun je prima meedoen als je nog geen half uur aan 1 stuk kan hardlopen. Zolang je basisconditie ok is, kom je er wel!
 6. Fotomomentjes
  Vooral leuk als je met een groepje bent, want er zijn genoeg momenten om even te poseren voor de camera of selfies te maken. Want wanneer kom je op het podium van de concertzaal, of ren je door een museum? Mijn tip is dan ook om direct gebruik te maken van de gelegenheid 🙂
 7. Vele steden organiseren een Urban Trail
  De Urban Trails zijn echt populair, in vrijwel alle grote steden wordt er wel 1 georganiseerd komende maanden. Dus mocht je de smaak te pakken hebben, dan zijn er genoeg steden om te ontdekken.
 8. Medaille
  Iets wat ik zelf erg leuk vind aan hardloopevents, je bouwt een mooie verzameling medailles op. Bij het finishen van de Urban Trail krijg je dan ook een leuke medaille om je nek gehangen en vaak ook een lunchpakketje. Naast alle foto’s een leuke extra herinnering.

Dus, ben je overtuigd om ook een keer een Urban Trail te starten? Op Urbantrailseries.nl  kun je alle evenementen in Nederland bekijken en je inschrijven. Zie ik je 17 april in Utrecht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *