Sportieve Weekoverzicht #2

Knipsel

In het sportieve weekoverzicht blik ik aan het einde van de week terug op mijn sportieve activiteiten. Hoe veel keer ben ik wezen hardlopen, hoeveel km zijn er afgelegd op de fiets en welke work-out heb ik nog meer gedaan?

Het was weer een sportieve week die goed gevarieerd was qua sporten. Ook stond deze week de Rotterdam Urban Trail op het programma, hardlopen was voor mij deze week dan ook de belangrijkste sport.

Aantal work-outs: 6
Fietsen: 2 keer, totaal  130.3 km
Hardlopen: 2 keer, totaal 20.4 km
Roeien: 2 keer
Andere work-outs: geen

Fietsen
Op maandag heb ik 80 km gefietst, vanuit Zeeland naar Delft. Normaal zou ik hiervoor de auto hebben gepakt, deze was echter uitgeleend. Het was een lange, maar leuke fietstocht met windkracht 6 in de rug het grootste gedeelte. De laatste 20 km waren wel zwaar, na de natuur achter gelaten te hebben, viel het industriegebied van Rotterdam enorm tegen. Mijn favoriete stukje? Fietsen naast de N57 over de Haringvlietbrug!

Later in de week, op vrijdag heb ik samen met een teamgenoot een rondje naar Hoek van Holland en Kijkduin gemaakt. Veel wind weer, echter had ik nu het voordeel dat ik het grootste deel van de route in de slipstream heb kunnen fietsen. Hierdoor heb ik de eerste helft van het rondje snel kunnen afleggen. Het tweede deel, vanaf Den Haag, ging niet zoals gepland. We gingen dwars door Den Haag, waardoor we lekker ontspannen 20km hebben afgelegd door woonwijken. Een gezellige rit!

Hardlopen
Op woensdag had ik na een rustdag van het fietsen een rondje hardlopen gepland staan, 8 km als wedstrijdvoorbereiding. Dit rondje ging redelijk goed, met slechts enkele keren wandelen tussendoor. Het plan was om deze week ook nog wat trappen op te rennen, dit is helaas niet gelukt.

Op zondag was het zover, ik stond aan de start van de Rotterdam Urban Trail! Een zeer leuke hardloopwedstrijd, met zeer veel trappen. Ook direct mijn langste afstand ooit, maar zeer goed vol te houden, omdat er genoeg locaties waren waar je toch even rustig doorheen wilde. Of de trappen… de meeste trappen heb ik gelopen. Goed nieuws, de parkeergarage heb ik overleefd! Later deze week zal er een uitgebreid verslag online komen. Ik kan wel nu al zeggen dat dit veel spierpijn gaat opleveren komende dagen!

Roeien
Deze week heb ik twee keer kunnen roeien, in een skiff en in een dubbelvier. Voor iemand die het boordroeien gewend is, was het scullen een nieuwe ervaring. Voor het eerst sinds 3 jaar ging ik op donderdag roeien in een skiff. Natuurlijk moest ik na 2 km omslaan en even zwemmen. Ik heb in totaal een uurtje geroeid en veel geleerd. Dit moet ik vaker doen! (Zonder het omslaan dan)

Op zaterdag was ik gevraagd om in te vallen in een dubbelvier. Met nieuwe mensen in een roeiboot stapte ik zonder verwachtingen in. Op rustig tempo met veel focus op de techniek, heb ik grote stappen kunnen maken met scullen. Dit was dus zeker een nuttig baantje roeien.

Deze week heb ik geen andere work-outs gedaan, maar wel weer veel kunnen sporten. Met iedere keer sporten heb ik mijn grenzen kunnen verleggen, langere afstanden, nieuwe techniek en natuurlijk de Rotterdam Urban Trail.

Voor volgende week is er nog weinig qua sporten gepland. Waarschijnlijk ga ik wel een keer paardrijden! Verder ga ik het wel zien, sportief gaat het zeker zijn.

1 Comment

  1. Susan
    juli 19, 2016

    Wat een leuke rubriek zeg! Leuk om te lezen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *