Sportieve weekoverzicht #5

Googlefit week 1aug

In het sportieve weekoverzicht blik ik aan het einde van de week terug op mijn sportieve activiteiten. Hoe veel keer ben ik wezen hardlopen, hoeveel km zijn er afgelegd op de fiets en welke work-out heb ik nog meer gedaan?

Oeps, een enorme sportdip! Hier schrik ik toch best wel van, slechts 2 keer echt gesport. De reden? Slecht weer en vrienden die op bezoek waren.

Aantal work-outs: 2
Fietsen: 1 keer, totaal  60.4 km
Hardlopen: 1 keer, 5.8 km
Roeien: 0 keer
Andere work-outs: Een rustige fietstocht door de duinen op woensdagavond

Fietsen
Een hele week vol regen, pas op vrijdag begon de zon weer te schijnen in Zeeland. Op zaterdag besloot ik ondanks dat er redelijk wat wind stond toch een fietstocht te gaan maken met mijn vriend. Het werd een zeer mooie tocht over Schouwen en de kop van Goeree.

Op de heenweg veel tegenwind en langzame toeristen op de Brouwersdam, maar dit werd beloond met veel natuur op Goeree. Vooral een lang stuk door de duinen was gaaf! Zoveel tegenwind als de heenweg hadden we gelukkig niet toen we weer terug over de Brouwersdam reden. Af en toe een stukje sprinten en eindigen met een tussenstop bij de vissers. Een leuk extraatje was het feit dat we een zeehond zagen zwemmen.

De laatste 15km waren zwaar, de wind was weer gedraaid waardoor het weer een gevecht tegen de wind werd. Toch ben ik na 60 km thuisgekomen. Een mooie tocht die het sportieve hoogtepunt van de weeg was.

Hardlopen
Tussen de regen door was het op woensdagochtend toch even een uurtje droog. De vrienden die op bezoek waren gingen een ochtendje naar een museum. Voor mijn vriend en ik dus 1 van de weinige kansen deze week om te sporten. Het werd een simpel rondje hardlopen door het bos.

Mijn vriend was gezellig mee, wat mij vooral helpt om niet snel op te geven. Ik had door het benauwde weer wat moeite om mijn ademhaling onder controle te krijgen. Een zwaar rondje hardlopen, maar wel geëindigd met een sprintje van 150 meter waarbij ik mezelf verbeterde.

 

Work-outs
Als een wandeling door het bos en strand en een rustige fietstocht tellen als een work-out heb ik deze week nog twee sportieve activiteiten erbij weten te sprokkelen. Om te beginnen met de wandeltocht; ongeveer 8 km met meerdere duinen en een lang stuk strand. Er stond op het moment dat we gingen wandelen een windkracht 6, waardoor we gezandstraald de duinen over kwamen. Om te vieren dat we een enorm rondje gewandeld hadden, hebben we het gevierd met een welverdiend ijsje!

Op woensdagavond stond een bezoekje aan een nabijgelegen dorpje op de planning. Om daar te komen nam ik dit keer de toeristische route, wat betekende dat we langs het strand zouden fietsen. Wat er niet bij verteld werd was het feit dat er meerdere zeer steile duinen over moesten voordat we het strand zagen. Op de stadsfiets in de laagste versnelling duinen opklimmen is toch wel wat anders dan met de racefiets!

Volgende week is het tijd om weer in de flow te komen. Op maandagochtend staat er direct een paardrijrit gepland en later deze week ga ik samen met mijn vriend nog even 2 dagen fietsen in Limburg. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *