Wat zij denkt… Asopos lustrum estafette 

Afgelopen weekend stond ik niet zoals half hardlopend Nederland aan de start van de marathon van Rotterdam. Toch heb ik wel een wedstrijdje gestart. Met een deel van de groep waar we de Batavieren race mee starten, deden we mee aan een estafette bij een andere roeivereniging!

Het oorspronkelijke plan: met 4 dames starten aan de estafette. Per persoon 4.4km en elkaar aanmoedigen. Helaas kreeg iemand last van een blessure, waardoor we maar met 3 waren. Bij de inschrijfbalie kregen we het aanbod om een 4de renner toe te voegen aan ons team, waardoor we als mix team aan de start verschenen.

De start: ” wow, zo weinig deelnemers! De kans dat ik straks alleen het rondje moet voltooien is groot. ”

Wisselen: ”Daar komt ze aan, nu is het mijn beurt!” Ik was er helemaal klaar voor om het enorm grote gele hesje over te nemen en lopend aan te trekken. Iets wat nog best een uitdaging is in de praktijk!

Mijn start: ” Snel het hesje aan, muziek in en gaan… En natuurlijk mijn horloge starten want deze tijd moet gemeten worden.”

Kilometer 1: “Zoek de pijlen en ballonnen. Nu niet al verdwalen. Snel starten, maar de eerste km onder de 5:00, daar ga je spijt van hebben!”

Kilometer 2: “Dit gaat best wel lekker, gewoon het water volgen… Niet vergeten leuk te kijken voor de fotograaf, die is natuurlijk ook blij dat er weer iemand langs komt.”

Kilometer 3: “Roekeloos de weg oversteken kan prima, heerlijk in de schaduw loop ik verder. Nog steeds ballonnen te zien dus ik ga goed.”

Kilometer 4: “Nu begin ik wel te merken dat ik hard gestart ben. Nog 1.5km te gaan, nog 9 minuten en dan finish je onder de 25 minuten. Even doorzetten en steady op 5:30 ga je ook hard!”

Laatste 670 meter: “Het is meer dan 4.4km, toch de versnelling erin zetten want je bent er bijna.” Ondertussen waaide mijn hesje half uit en wist ik met een mooie versnelling de hoek om te komen. Mijn deel zat erop!

Uiteindelijk heeft mijn team er 1 uur en 41 minuten over gedaan. Mijn tijd was 23:22, iets wat me hoop geeft dat ik goed hersteld ben van mijn pijntjes. De training voor de halve marathon wordt weer opgepakt na 3 weken rust.

Ondanks dat er zo weinig deelnemers waren, kreeg ik toch echt de wedstrijd adrenaline en heb ik harder gelopen dan mijn plan was. Maar dit heeft me wel een mooie tijd opgeleverd, iets wat me tijdens de bata ook lukt (6.7km op 5:30 is mijn doel)! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *